Saturday, June 18, 2011

Shorthand Killer kami

Assalamualaikum semua,apa kabar??Hope semua sihat sejahtera!Sorry sebab lama tak update blog nie,sebab kami student PSIS masih bercuti, so cutie tak ade citer yang menarik nak di post pade anda semua.Okeyh kali nie owner blog nak cerita pasal subject yang bakal dipelajari oleh kami on sem 2 nanti,so dah bersiap sedia semua?Pasti nya ramai yang belum bersedia lagi kan??Termasuklah diri owner blog sendiri,kui..kui..kui..saya masih didalam mood bercutie!belom ready nak study!
Owh pastinya juga readers semua dah tau kan apa subject yang sangat digeruni oleh kami semua sebagai student sains kesetiausahaan.Yes, Betol lah tu tekaan anda semua!Camne boley taw nie?hehe so doakan lah kami semua berjaya menakluki satu-satunya subject nie!Seperti yang sedia maklum pada entry yang lepas, korang semua mesti dah tau kutt rege buku nie.Tak taw??Kantoi sudah bahawa anda semua tak mengikuti vlog saye!Ish...tak mengapa (aiman tak kesah) tapi tu aiman yang kata say pulak kata ape???


kenapa la si BRYAN COOMBS nie buat buku macam neh


korang faham????cube2 la yer.....


banyak-banyak mengucap yer :)


So????Ade bran??hahahah tak pe, susah-susah dahulu senang-senang kemudian! :)
Usaha tanda kejayaan.

Saturday, May 14, 2011

Tahniah...Tapi?????

yeahhh...Assalamualaikum semua!kini kita kembali bercerita tentang RESULT!!
warggghhhh tahukah kamooo semua yg result Exam sesi dis 2010 dah kuar???TAHNIAH la kepade mereka yang dapat keputusan yg AWESOME!Owner blog ini sangat gembira tok chek keputusan den,tapi........kenape result saye kene TAHAN???????100% fikiran ku tertanya-tanya.
Bukan setakat saye sorang jer RESULT kene tahan...MEJORITI classmate saye pon ramai yg kene tahan...Setahu saye,saye tak pernah terima surat saman,Nak kate hutang poli pon dah bayar habis before EXAM hari tuh.Ramai pula yang kate mungkin sebab "BAS" kini(feb2011) PSIS kan dah ade kan pengangkutan baru untuk pelajar-pelajar psis.sebulan kene bayar RM10.00 untuk duet bas.Kalau dikira dri FEB-APRIL..total duet bas RM30.00 la kan..tapi saya Dah lunaskan duet bas RM30.00 tu!!!!!!
Dengar kate duet kami bayar tu bendahari kelaskami yang kutip,then bendahari serahkan pade class rep,tapi tadi call class rep dier kate dah bagi PUAN(PA DSK1B),saya percaya class rep saya!.
Mungkin semua ini atas PERTANGGUNGJAWABAN PA DSK1B la kut...hope semua nye berjalan lancar...Thats all..untuk cara-cara semak keputusan exam boleh view pic di bawah ") ->

STEP 1


STEP 2


STEP 3


STEP 4

Kawan-kawan...ape lagi chek la RESULT anda semua!!!HOPE semua nye GREAT!!

P/S : STEP 4 tu adalah page yang paling aku tak suke tengok!!!

Sunday, April 24, 2011

Tamat Sudah ")

Yeaaayyyy!
Tamat sudah paper kami DSK 1..
Alhamdulillah ape yang di"target" semuanye masuk
dalam paper!Great kan?
So 21th april pon dah lama berlalu,sekarang pon da 25 april
ini bermakna student DSK 1 dah bersantai-santai dah pon kat rumah masing-masing.
wargh..untuk sesi ni cutie agak lama,
2 bulan,cukup lame larh 2 bulan kan?
ape patut buat agaknya dalam 2 bulan?
kawan2 ade plan ker??
ce cite sikit ape plan korang sume?
Kerja,Holiday,or dok umah? ataupun buat sesuatu yang telah dirancang?
Cool sesuatu yang dirancang??ape yer??

Business?? Awesome kan? rupanye one of my classmate dah join own n internet Business dah ") Ain Nazira, dier kate best n enjoy, so tambah bersemangat lah saya!
3 weeks Before exam and cutie sem nie pun Saya dah plan nak buat internet business, xsangka pulak after exam and now semangat tu makin berkobar-kobar!!!!
Hope it will work and membuahkan hasil yang setimpal.
Insyaallah nanti bile plan menjadi saya akan bagi tahu secepat mungkin pade semua!
now tga search Material n tutorial nak buat benda tuh ") i will tell u alz nanti

DOA KAN KEJAYAAN BUSINESS PERCUBAAN SAYA!!!

Monday, April 11, 2011

Ambil Perhatian! JADUAL EXAM "JP"

Dimaklumkan Jadual Peperiksaan Akhir Semester Sesi Disember 2010 boleh dirujuk di tempat berikut:

a) Papan Kenyataan Jabatan
b) Papan Kenyataan Unit Peperiksaan
c) Laman Web PSIS













d) Salinan jadual disediakan di kaunter jabatan akademik masing-masing

Pelajar dikehendaki hadir untuk menduduki peperiksaan pada tarikh, masa dan tempat yang telah ditetapkan. Sila patuhi segala arahan dan peraturan yang terkandung dalam Buku Arahan-arahan Peperiksaan dan Kaedah Penilaian (keluaran 12 Februari 2009).

Kepada semua pelajar diucapkan selamat menduduki Peperiksaan Akhir Semester. Semoga berjaya.

Semoga Berjaya semua !!!!

Saturday, April 9, 2011

Hellow semua!
Sorry dah seminggu tak update blog nie
Buzy sikit study. Exam da dekat!
seramnye lah. wish me luck on exam.

Okeh, entry kali nie nak cerita tentang
event ataupun TUGAS yang diberi oleh lecturer
kepada 3 class DSK Sem 1.
DSK 1(B) harus melaksanakan event
JP "RETRO SPORTS DAY"!!
Wah RETRO sungguh tajuk yang diberi.
untuk kami,RETRO bermaksud Tradisional ,
Sports adalah sukan ataupun permainan,so kesimpulannya adalah
permainan tradisional. Gempak kan title kami??
Macam-macam jenis permainan yang DSK 1(B) adakan,
antaranya Boling Padang, Ikatan Kasih, Galah Panjang, Layang-layang,and banyak lagilah! Yang pastinya memang sangat Fun & Happening!!
Terima kasih daun keladi juga kepada student DSK 1(B) dah bagi kerjasama yang
teramat BAIK!!!

Jp "RETRO SPORTS DAY" diadakan pada 23 & 24 hb Feb. Tepat jam 5:00 ptg - 7:00 ptg
bertempat di Padang Besar Psis dan Dewan Serbaguna Psis....
Nak tahu macam mane meriahnya JP "RETRO SPORTS DAY"?? Sila lah review pic di bawah :)



















Tuesday, March 29, 2011

Taklimat Peperiksaan

TAHU KAH ANDA?????????


TAKLIMAT PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER SESI DISEMBER 2010

DIMAKLUMKAN TAKLIMAT PEPERIKSAAN AKAN DIJALANKAN SEPERTI BERIKUT:



JKA pasa 28 MAC 2011 jam 4.15 PETANG bertempat di DSU

JKE pada 29 MAC 2011 jam 4.15 PETANG bertempat di DSU

JP & JPH pada 30 MAC 2011 jam 4.15 PETANG bertempat di DSU

JTMK PADA 31 MAC 2011 jam 4.15 PETANG bertempat di DSU

Taklimat akan bermula jam 4.15 Petang bertempat d DSU, Pelajar hanya perlu rujuk jadual untuk tarikh Taklimat akan dijalankan. SEMUA PELAJAR DIWAJIBKAN MENGHADIRI TAKLIMAT BERKENAAN. SEKIAN

Permohonan Asrama

PERHATIAN!!!
Nak tanya nie,Dah isi ker BORANG PERMOHONAN ASRAMA??
belom??cepat isi...Tarikh tutup pada 14 APRIL nie.
Jangan nak berlengah lagi yer kawan2,Saya pun tinggal nak hantar borang kat pejabat ASRAMA je lagi,tapi nak hantar tu je pun malas nye yang TERAMAT lah sangat.Doa2 kan lah saya hantar borang tu hari nie jugak!

TAW kan kat mane nak isi borang tu?
borang tu perlu di isi secara online taw..
silalah pergi ke Laman Web http://jtmk2.psis.edu.my/kamsis
permohonan bermula dari 14 Mac- 14 April.


TERMA & SYARAT :

Kriteria LAYAK memohon adalah seperti berikut:
Semua pelajar Kamsis layak memohon kecuali :
Pelajar yang mempunyai kesalahan berat atau mempunyai 20 mata demerit dan keatas.
Pelajar yang tinggal di Kamsis melalui proses rayuan
Kriteria TIDAK LAYAK memohon adalah seperti berikut:
Pelajar yang menjalani latihan industi (semester 4 diploma) dan ke atas
Jika pelajar layak memohon tetapi pada paparan online tersebut menyatakan pelajar tidak mendaftar, pelajar hendaklah memaklumkan kepada mana – mana warden untuk urusan permohonan tersebut.


TARIKH – TARIKH PENTING
14 Mac 2011 – permohonan di buka
14 April 2011 – permohonan di tutup
Awal Mei 2011 – keputusan permohonan yang layak akan di maklumkan